Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

Műszaki kérdések

 

Olyan kérdése van, melyre nem talált választ? 
Írja meg nekünk!


 • Milyen típusú termékek találhatók cégünk portfóliójában?

  Termékpalettánk igen szerteágazó, melyben a következő csoportok találhatóak meg: LED fényforrások és lámpák, halogén és kompakt fényforrások, beltéri világítóeszközök, beépíthető lámpák, kültéri világítóeszközök és reflektorok, ipari lámpatestek, valamint különböző kiegészítő alkatrészek disztribúciója. Innovatív megoldásokkal, valamint meglévő és újabb világítástechnikai termékkel igyekszünk partnereink egyre nagyobb igényeit kielégíteni.

 • Hogyan vásárolhatom meg a weboldalon található termékeket?

  Alapvetően a termékek vásárlása a hivatalos webáruházunkban történik, mely egy külön rendszer a hivatalos Landlite weboldal mellett. A vásárlás folyamata a regisztrációval kezdődik, majd az egyes termékek kosárba helyezése után a megrendelés gombal folytatódik. A megrendelés elküldéséhez Önnek végig kell menni a rendelés 4 lépésén, majd leellenőrizni a visszaigazoló email-t.

   

 • Hány év garanciát kapok a termékek vásárlásakor?

  A nálunk vásárolt LED-es és energiatakarékos termékekre 12 hónap, halogén típusú termékekre pedig 6 hónap cseregaranciát biztosítunk, mely a vásárlást igazoló számla bemutatása ellenében érvényesíthető.

   

 • Mi a teendő abban az esetben, ha elromlik a vásárolt termékem?

  Ilyen esetben két lehetőség kínálkozik:
 • Abban az esetben, ha a terméket cégünktől vásárolta (telephelyünkön vagy interneten keresztül), a rossz, hibás terméket hozza vissza vagy küldje el postán központunkba a számlával együtt. A termék cseréje itt történik meg. A pontos cím, ahova a terméket hozni vagy postázni kell: 2046 Törökbálint, DEPO, Raktárváros, Pf. 66.

 • Előfordulhat, hogy termékünket valamelyik viszonteladói partnerünktől vásárolta. Ebben az esetben a vásárlás helyére kell visszafáradnia és ezáltal a termék cseréjét is az adott helyen intézik.

 • Tudok-e kártyával fizetni?

  Jelenleg webáruház-rendszerünk nem támogatja a kártyás fizetést, de a közeljövőben ez a szolgáltatás is elérhető lesz! Jelenleg előreutalással lehet elektronikus módon fizetni, melynek részleteit ide kattintva érheti el.

 • Lakossági vevőket is kiszolgálunk?

  Természetesen bármilyen igényt kiszolgálunk a világítástechnika terén, legyen az nagykereskedelmi, viszonteladói vagy kiskereskedelmi értékesítés és/vagy tanácsadás. Termékeink telephelyünk bemutatótermében akár ki is próbálhatók!

 • Hogyan közelíthetem meg a cég telephelyét?

  Törökbálinti DEPO (raktárváros), 2-es kapu, az Agip benzinkúttal szemben a körforgalomnál. A sorompó után (automatikusan nyílik) rögtön forduljon jobbra. Épületünk fehér, felül az oldalán nagy LANDLITE felirattal. Az irodai csengőt használják megérkezéskor.

  Részletek»

 • Hol találhatom meg termékeiket telephelyükön kívül?

  Termékeinket számos nagy forgalmú üzletben, áruházban, kiskereskedésben valamint viszonteladói webáruházban is megtalálhatja. A nagy áruházláncok (OBI, Baumax, Tesco, Auchan, Bauhaus) polcain is felfigyelhet termékeinkre.

 • Rendelés esetén milyen szállítási és fizetési feltételeket kell figyelembe venni?

  Irodánk azon fáradozik, hogy a beérkezett rendeléseket minél előbb teljesítse. Postai utánvétkor az esetek többségében a rendelés beérkezését követően 48-72 órán belül megkapja a rendelt termékeket. Személyes átvételkor akár a rendelés napján is átveheti termékeit.

  Átutalásos fizetéskor a számlát előre kinyomtatjuk, és a másolatát elküldjük Önnek emailben, vagy faxon. A megrendelt termékek és az eredeti számla, a pénz bankszámlánkra történő beérkezése után vehetőek át. Az átutalás idejére mindenképpen számoljon 2-3 munkanapot.

  További részletes információk ide kattintva találhatók!

 • Tudok-e viszonteladóként vásárolni?

  Természetesen igen, de ehhez először egy információs adatlapot kell kitöltenie. Vegye fel velünk a kapcsolatot email-ben, írjon egy rövid bemutatkozást és cég adatait és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. 

 • Melyek a leggyakrabban használt foglalattípusok?

  - E14 foglalat: 230V-os, ún. "Mignon" izzóknál található
  - E27 foglalat: 230V-os, a hagyományos izzóknál található
  - GU10 foglalat: 230V-os, ún. "bajonett záras" foglalat
  - G9 foglalat: 230V-os, ún. "visszahajtott lábú" foglalat
  - GU5.3 foglalat: 12V-os, tűlábas izzókhoz használható
  - G4 foglalat: 12V-os, általában MR11-es / JC izzóknál található

  További foglaltok és képek ide kattintva erhetőek el!

 • Mi jelent a fényforrás színe és színhőmérséklete?

  A fényszín egy lámpa fényének a színeit mutatja meg, míg a szín hőmérséklete egy Kelvinben megadott érték. Ez utóbbival találkozhatunk a termékek csomagolásán, s ennek ismeretében állapítják meg a melegfehér, hidegfehér, valamint tisztafehér elnevezéseket is. A leggyakrabban a 2,700K – 3,300K közötti értékekkel találkozhatunk. Ez a hagyományos izzólámpák, halogén izzók, valamint a legtöbb energiatakarékos izzó színhőmérséklete.

  Technikai információk »

 • Hol használhatók a melegfehér és hidegfehér színhőmérsékletű fényforrások?

  A melegfehér szín egy sárgás fehér szín, mely leginkább hasonlít a régebbi típusú izzólámpák fényéhez. Ezért olyan területen alkalmazzuk, ahol fontos a megnyugtató, pihentető színvilág (nappalik, ebédlők, gyerekszobák, irodák, stb.). Kiválóan alkalmas olyan üzleti belterek, vagy kirakatok kihangsúlyozására is, ahol sok a sárgás vagy aranyszínű termék.

  A hidegfehér szín ezzel ellentétben egy kékes fehér szín, melyet leginkább olyan helyen alkalmazunk, ahol csak kevesebb időt tartózkodunk. Ennek alapján pl. előszobába, gardróbszobába, tárgyalótermekbe, spájzokba, mellékhelyiségekbe egyarént remek választás.

  Fontos, hogy az itt leírt megállapítások csak szubjektív iránymutatás célját képezik, ettől eltérő felhasználási mód is természetesen kivitelezhető!

  Technikai információk »

 • Mi a fényáram és mit jelent, hogy a fényerő X lumen?

  A fényáram egy világítótest sugárzási teljesítménye, mely megmutatja a fényforrás minden irányban kisugárzó teljesítményét a látható területen. A fényáram egysége a lumen, mely értéket kivétel nélkül minden világítástechnikai eszköz (főleg fényforrás) csomagolásán kötelező feltűntetni. A lumen értéke adja a legkönnyebb összehasonlítási alapot a hagyományos izzólámpák és az energiatakarékos izzók teljesítménye között.

  Technikai információk »

 • Mit jelent az, hogy a fényforrás fényárama szabályozható?

  Léteznek olyan speciális fényforrások, melyek fényárama (fényereje) bizonyos eszközökkel (pl. érintőkapcsoló) szabályozható. Ezek az ún. "dimmerkapcsolók", melyek a rákapcsolt fényforrásokat szabályozzák. A hagyományos izzólámpák és a halogén izzók apajáratban szbaályozhatók, de már léteznek speciális energiatakarékos izzók és LED égők is ilyen megoldással. A szabályozható termékek élettartama legtöbbször megegyezik a normál típusokéval.

 • Mit jelentenek a lámpák csomagolásán az energiaosztályok?

  A különböző fényforrások vásárlásakor nagyon fontos szempont, hogy az adott termék mennyire energiahatékony. Erre vezette be az EU a közös szabályozási és jelölési rendszert, melyen azonnal látszik egy termék energiahatékonysága. Az egyes osztályokat A,B,C,D,E,F,G jelölésekkel látták el, ahol az A a leghatékonyabb, a G pedig a legkevésbé hatékony.

  Részletes információk a jelölésekről ide kattintva találhatók!

 • Milyen alternatív megoldásokat kínálnak a hagyományos izzólámpák lecseréléséhez?

  Ebben a kérdésben lényegében 3 lehetséges alternatíva is kínálkozik. Felhasználástól és ráfordított anyagi eszközöktől függően elsőként az energiatakarékos (vagy másnéven ECO) halogén izzók jöhetnek számításba, melyek mintegy 30%-os megtakarítást eredményeznek. Méretük, formájuk és színhőmérsékletük megegyezik a hagyományos izzólámpáéval, mindezek mellett fényerejük szabályoható.

  Következő fokozatként tudjuk ajánlani az energiatakarékos izzókat, melyek megtalálhatók búra nélküli (kompakt fénycső), búrás és beépíthető változatban is. Akár 80 %-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpák és kb. 60%-os költségmegtakarítást is elérhet az égő teljes élettartama alatt. Használjon ilyen típusú izzókat minden olyan világítótestben, amely gyakori használatnak van kitéve vagy hosszabb ideig van használva, vagy ahol inkább lágy fényre, mint erős éles fényre van szüksége.

  Amennyiben a világítástechnika csúcsa érdekli, midenképpen a LED technológiájú égőket ajánljuk! Akár 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpák, valamint a költségmegtakarítás mintegy 70-80% az égő teljes élettartama alatt. Minimum 10 évig tartanak, az alacsony működési hőmérsékletnek köszönhetően pedig nincs gyulladásveszély. Egyik legnagyobb előnye az összes többi technológivál szemben, hogy teljes fényerőt képes leadni közvetlenül felkapcsolás után, valamint erős, éles vagy lágy fényt is tud produkálni, szükség szerint.

  További részletes információk ide kattintva találhatók!

 • Kérdésem van egy konkrét termékkel kapcsolatban, mit tegyek?

  Önnek ebben az esetben 3 lehetősége van:

  • Telefonon kérhet segítséget, ehhez érdemes megnéznie az adott termék cikkszámát. Ezt a 'termék részletek' oldalon az ár alatt találhatja meg vagy a 'termékrészletek' oldalon az 'Adatok' fülre kattintva találhat meg. A termék dobozán is megtalálható ez az adat általában a vonalkód felett. cikkszám példa: 01CEL002

  • Emailben is kérhet segítséget, ez esetben az email-ben érdemes feltüntetnie az adott termék cikkszámát.

  • A 'termék részletek' oldalon az  ikonra kattitva Ön rögtön leírhatja kérdését.

 

 

 

Olyan kérdése van, melyre nem talált választ? 
Írja meg nekünk!